Putkentaivutuskone kenttäputkituksiin – 4 useimmin kysyttyä kysymystä

Toimiva putkentaivutuskone on tärkeä osa kenttäputkituksia. Tässä kirjoituksessa vastaamme neljään yleisimpään kysymykseen, joita Tarmatic TB 35 -putkentaivutuskoneemme on ihmisissä herättänyt.

 

1. Miksi putkentaivutuskone kannattaa hankkia?

 

Putkentaivutuskoneemme säästää aikaa ja helpottaa työtä – putket voidaan taivuttaa suoraan työkohteessa ilman että putkia täytyy kuljettaa taivutettavaksi askeltakaan. Laitteemme avulla työnteko aidosti tehostuu niin paljon, että kustannukset on kuitattu saavutetuilla säästöillä ensimmäisen vuoden tai kovemmassa käytössä jopa ensimmäisten kuukausien aikana. Lisäksi meidän koko tuotantomme suunnittelusta valmistukseen on täysin suomalaista, mikä näkyy jossain määrin hinnassa, mutta sitäkin vahvemmin tietenkin tuotteen luotettavuudessa ja palvelun toimivuudessa. Meiltä saat varaosat ja lisälestit tarvittaessa vaikka parissa päivässä!

 

2. Miten tarkkaa jälkeä putkentaivutuskoneella saadaan aikaan?

 

Tarmatic TB 35 taivuttaa putket äärimmäisen tarkasti, taivutukset toistetaan 0,5 asteen tarkkuudella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että putkistoasennuksissa ei jouduta kärsimään vajaiden kulmien uudelleentaivuttamisesta. Eikä tarkka lopputulos jää kiinni koneen tehokkuudestakaan: Tarmatic TB 35:n taivutuskapasiteetti on 12*1–35*3 HST/Fe52.

 

3. Onko putkentaivutinta helppo liikutella?

 

Lyhyt vastaus kysymykseen: jos kyseessä on Tarmatic TB 35, niin on.

 

Sitten hieman seikkaperäisempään vastaukseen. Akkukäyttöinen Tarmatic TB 35 painaa vain 28 kiloa ja se toimitetaan yhdessä kätevän, pyörillä liikkuvan, kuljetuslaatikon kanssa. Putkentaivutuskoneen liikuttaminen onnistuu siis helposti ilman trukkia tai muita apuvälineitä. Työmaa-aikaa ei tuhriinnu siirtymien järjestelemiseen.

 

Oy SKF Ab:n asennuspäällikkö Otto Lamberg kommentoi putkentaivuttimemme liikutettavuutta näin: ”Asentajamme liikkuvat työssään yksin jatkuvasti paikkakunnalta toiselle. Taivuttimen keveys ja liikuteltavuus helpottavat yksin siirtämistä merkittävästi!”

Tarmatic TB 35 toimitetaan pyörillä liikkuvan kuljetuslaatikon kanssa.

 

4. Onko putkentaivutinkonetta vaikea käyttää?

 

Tarmatic TB 35:n tapauksessa käyttäminen on hyvin helppoa ja yksinkertaista. Käytännössä laitteesta löytyy vain kolme nappia eikä laitteen käyttäminen vaadi ohjelmointiosaamista (säädöt tehdään manuaalisesti), joten opeteltavaa ei ole järin paljon. Eri lestien vaihtaminen vie vain pari sekuntia eikä vaihdon yhteydessä tarvitse tehdä uusia säätöjä lesteille.

 

Käyttömukavuutta lisäävät selkeät astekulmaosoittimet, täyden 360 asteen kääntyvyys alustalla, magneettikiinnitteinen ohjain 3 metrin johdolla sekä tietenkin havainnollistavat ohjeet ja käyttövideot.

 

Näin Tarmatic TB 35:n helppokäyttöisyyttä on kommentoinut M.R Pipingin Mika Ryynänen: ”Taivuttamisen perusteiden opettaminen uudelle ja kokemattomalle työntekijälle kesti vain hetken. Taivuttimen helppokäyttöisyys korostuu tällaisessa uuden asentajan opastuksessa. Netistä löytyvät videokäyttöohjeet ovat todella hyvä lisä asentajalle, joka ei ole koskaan ennen taivuttanut putkea.”

 

Yhteenveto

 

Tiivistäen voisi sanoa, että Tarmatic TB 35 -putkentaivutuskone on helppokäyttöinen ja sujuvasti liikuteltava, tarkkaa jälkeä tekevä putkistoasennusten työkalu, joka maksaa itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa.

 

Haluatko nähdä käytännössä, miten putkentaivutuskoneemme toimii?

 

Voit tilata meiltä täysin ilmaisen laite-esittelyn. Esittelyssä tulemme luoksesi esittelemään Tarmatic TB 35 -putkentaivutuskoneen toimintaa ja ominaisuuksia. Esittely on maksuton eikä se sido sinua tai edustamaasi yritystä yhtään mihinkään. Ota yhteyttä heti jo tänään!